Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

De beste reisverzekering tegen de laagste prijs. U wilt weten of u op uw reisverzekering kunt besparen. U wilt zelf de dekking bepalen van uw reisverzekering en voor deze reisverzekering wilt u vanzelfsprekend niet te veel betalen.

Persoonlijk contact

Scherpe premies en maximale korting

Tegen de beste prijs

Draai je beeldscherm om het formulier in te vullen

Doorlopende reisverzekering

Iedereen wilt zorgeloos op vakantie, van een 3-weekse vakantie op de Canarische Eilanden tot een weekend in de Ardennen. Toch kunnen er onverwachte situaties ontstaan. Hiervoor zijn er reisverzekeringen in het leven geroepen. Maar wat er precies verzekerd is verschilt per verzekeringsproduct. Er zijn diverse rubrieken om mee te verzekeren:

 

 • Reisbagage
 • Medische kosten
 • Ongevallen
 • Wintersport
 • Hulp en huur van vervoermiddelen
 • Onderwatersport
 • Geld/reischeques per polis

 

Belangrijk om te weten:

 

 1. Niet alle kosten worden vergoed door uw zorgverzekeraar, maar kunnen wel vergoed worden met een doorlopende reisverzekering.
 2. U hebt de keuze uit een dekking binnen Europa of Werelddekking.

Annuleringsverzekering

Naast een doorlopende reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk voorkomen dat u onverwachts de vakantie moet annuleren of dat u de vakantie eerder moet afbreken. De kosten die dan worden gemaakt voor de terugreis en de dagen waarvoor je wel hebt betaald maar niet heb kunnen afmaken worden niet door een reisverzekering gedekt. Een annuleringsverzekering dekt het volgende:

 

 1. Annuleren van uw reis;
 2. Tussentijdse afbreking van de reis;
 3. Vertraging bij vertrek.

Schade in het buitenland?

Het is erg vervelend om schade te hebben in het buitenland. Maar wat moet je doen als je schade hebt? Dit verschilt natuurlijk per situatie. Wij hebben hiervoor een lijstje opgesteld:

 

 1. Autoschade. Bel direct met de alarmcentrale die u kunt vinden op uw groene kaart. De groene kaart is namelijk een internationaal verzekeringsbewijs.
 2. Schade aan reisbagage. Meld dit allereerst bij uw luchtvaartmaatschappij en ontvangt hiervoor een schadeformulier, ook wel een Property Irregularity Rapport (PIR) genoemd. Met de bagagesticker op uw vliegticket moet u bewijzen dat de bagage onder uw ticket is ingecheckt. Vervolgens kunt u de rest met uw reisverzekering regelen.
 3. Gestolen en/of verloren spullen. Net zoals in Nederland doet u aangifte bij de politie. U ontvangt hiervoor een aangiftebewijs die u vervolgens moet opsturen naar uw verzekeringsmaatschappij.
 4. Ongeval. Heeft u een ongeval gehad tijdens de vakantie en moet u naar het ziekenhuis? Neem contact op met uw zorgverzekeraar welke kosten er vergoed worden.
 5. Legitimatiebewijs verloren of gestolen. Bent u tijdens de vakantie uw paspoort of ID-kaart verloren? Doe aangifte bij de politie en neem zo snel mogelijk contact op met de Nederlandse ambassade of het consulaat.
Komt u er niet uit of heeft u een vraag?