Last-minute een reisverzekering afsluiten, is dat nodig?

Last-minute een reisverzekering afsluiten, is dat nodig?

De zomervakantie is voor enkele delen van het land al begonnen en voor enkele delen begint de vakantie volgende week. Velen kijken al uit naar hun vakantie met veel zon, strand, zee en natuurlijk de rust en ontspanning. Maar de vakantie kan ook een tegenslag krijgen door pech, ziekte of een ongeval. Voor velen dus de vraag: is het nodig om een reisverzekering af te sluiten?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is dat je recht op hulp hebt in noodsituaties. Dit kan zijn dat je de vakantie eerder moet afbreken of dat je juist langer moet blijven als gevolg van noodweer, ongeval, ziekte etc. Dit zijn zaken die je vaak niet in de hand hebt, maar je kan er veel geld mee besparen door een reisverzekering af te sluiten.

 

Verschillen tussen verzekeringsmaatschappijen

Reisverzekeringen verschillen veel per verzekeringsmaatschappij en daarom is het verstandig hierin goed te oriënteren. Houd hierbij rekening met de soort vakantie, lengte van de vakantie, met wie ga je op vakantie etc. Maar waarin verschillen de reisverzekeringen?

  1. Het premiebedrag
  2. De hoogte van het eigen risico.
  3. Elk verzekeringsmaatschappij biedt andere voorwaarden in bijv. maximale vergoedingen.
  4. Dekkingen per module.

 

Standaard dekking reisverzekering

Een reisverzekering is een breed pakket en omvat verschillende soorten dekkingen. Medische kosten worden in veel landen standaard gedekt in een reisverzekering (controleer overigens ook de vergoedingen vanuit uw zorgverzekering). Maar landen zoal Australië, de Verenigde Staten en Canada zijn hierbij een uitzondering. Maar ook het verlies van een paspoort, extra kosten door ziekte of ongeval of opsporings of reddingsacties vallen standaard in een reisverzekering.

Naast deze standaard dekkingen, zijn er ook aanvullende dekking om af te sluiten, met o.a.:

  • Dekking voor bagage. Denk hierbij aan schade of diefstal.
  • Medische kosten (mits de reis naar VS, Canada of Australië gaat.
  • Autopech
  • Vervangend vervoer en/of verblijf
  • Wintersport of andere bijzondere sporten zoals duiken, bergbeklimmen etc.
  • Rechtsbijstandverzekering

 

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is altijd handig. Mocht het namelijk voorkomen dat u onverwachts niet op vakantie kan i.v.m. een zieke reisgenoot of overlijden in de familie, dan kunt u beroep doen op uw annuleringsverzekering. Ook als u noodgedwongen de vakantie eerder moet afbreken kent een annuleringsverzekering een vergoeding. De voorwaarden en aard van de annulering kan wel per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Wilt u een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten, klik dan hier.