Voorjaarsschoonmaak voor verzekeringen

Voorjaarsschoonmaak voor verzekeringen

Voorjaarsschoonmaak voor verzekeringen

Langzamerhand stijgt de temperatuur weer en dat is voor ons een seintje dat de lente aanbreekt en het groen ontluikt. Voor vele huishoudens komt dus ook weer een grote voorjaarsschoonmaak aan. Maar houdt u met de voorjaarsschoonmaak ook rekening met uw eigen verzekeringsdossier? Diverse huishoudens kunnen een hoop geld besparen door de verzekeringen goed onder de loep te nemen en hier goed de bezem doorheen te halen.

 

Zelfde dekking met een reisverzekering en een zorgverzekering

Het is verstandig een reisverzekering te nemen als u van plan bent op vakantie te gaan. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie, dan is het wellicht verstandig een doorlopende reisverzekering te nemen. Hierdoor profiteert u namelijk van meer korting. Binnen een reisverzekering zijn er talloze opties mogelijk, zoals:

  • Medische kosten;
  • Verlies bagage;
  • Schade;
  • etc.

Het is begrijpelijk dat u verzekerd wilt zijn voor medische kosten. Wij raden wel aan eerst uw huidige zorgverzekering te controleren in welke mate u daarin verzekerd voor bent. In de basisverzekering worden medische kosten vergoed tot het in Nederland geldende tarief. In de meeste landen is dit overigens niet altijd voldoende. Maar als u een aanvullende verzekering heeft naast uw basisverzekering dan is het wel mogelijk dat uw zorgverzekeraar alle kosten vergoed. Als dit het geval is, is het zonde de medische kosten mee te nemen in uw reisverzekering.

Samenwonen

Een ander situatie waarin men dubbel verzekerd is samenwonen. Het is bijvoorbeeld veel voordeliger één reisverzekering te nemen in plaats van twee aparte reisverzekeringen. Dit geldt ook voor o.a. een aansprakelijkheidsverzekering.

Smartphoneverzekering nemen?

Dat hangt van uw inboedelverzekering af. Heeft u een allrisk inboedelverzekering, dan zijn de meeste schades aan uw telefoon binnenshuis al verzekerd. Heeft u bovendien ook een buitenshuis dekking erbij verzekerd, dan is uw telefoon ook verzekerd als u ergens anders bent. In dit geval is een smartphoneverzekering overbodig en kunt u hier weer op besparen.

Voorjaarsschoonmaak = besparen

Let dus tijdens uw voorjaarsschoonmaak ook op uw verzekeringen, want u kunt hier jaarlijks flink op besparen. Dus zorg dat je niet dubbel verzekerd bent.

Toch nog advies nodig over welke verzekeringen het beste bij u past en of u niet dubbel bent verzekerd? Aarzel niet om contact op te nemen, ik adviseer u graag de mogelijkheden.