Verschillen tussen zorgverzekeringen in 2018 hoger dan ooit tevoren

Verschillen tussen zorgverzekeringen in 2018 hoger dan ooit tevoren

De onderlinge verschillen tussen zorgverzekeringen zijn nog nooit zo groot geweest als volgend jaar. Voor de duurste verzekering (De Amersfoortse) betaal je straks 380 euro meer dan voor de goedkoopste (Zekur). 

Voor vandaag moesten alle zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden voor 2018 bekend maken. Gemiddeld gezien gaan de meeste premies van de zorgverzekeringen met twee euro omhoog. De onderlinge verschillen tussen de verzekeringen worden echter groter, blijkt uit onderzoek van ZorgKiezer.nl.

Zo verlaagt de kleinste verzekeraar van Nederland (Salland uit Deventer) de premie voor de basisverzekering met 11,45 euro, terwijl Promovendum (gericht op hoger opgeleiden) de premie met 10 euro omhoog gooit.

Dat de premies bij veel verzekeraars niet zijn gestegen, komt onder meer omdat veel verzekeraars het mes in de aanvullende verzekeringen hebben gezet. Zo zijn in de nieuwe pakketten dikwijls de dekking van de meest uitgebreide pakketten van bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen verlaagd.

De premie voor de basisverzekering ligt gemiddeld rond de 112 euro per maand. Dat is bijna 5 euro lager dan de premie die tijdens Prinsjesdag  werd voorspeld.

Door het enorme aanbod is het niet altijd direct duidelijk wat het best bij uw situatie past. Van Zundert Assurantiën helpt u om het verzekeringspakket te kiezen dat precies aansluit bij uw wensen!

Op zoek naar een voordelige verzekering?